Yellcuisine: Moderné prostredie s gurmánskym zážitkom

Novootvorená reštaurácia na Bystrickej ceste v Ružomberku láka predovšetkým na kvalitné jedlo. Ponúka aj eventové priestory na kongresy, svadby, oslavy či rodinné stretnutia.

Milý personál, priestory s nádychom noblesy či dokonalý zážitok z jedla. To všetko zažijete, ak sa vyberiete do reštaurácie Yellcuisine. Odísť môžete s nasýteným žalúdkom, no predovšetkým s pocitom, že sa musíte vrátiť zas.

Skúsenosti získaval v zahraničí, dokonca aj v reštaurácii Gordona Ramsyaho

Za kvalitným jedlom v reštaurácii Yellcuisine stojí šéfkuchár Miroslav Halam, ktorý ako 20-ročný odišiel do zahraničia, aby sa priučil kulinárskym zručnostiam. Obklopený rôznymi vôňami, chuťami či receptami bol predovšetkým v Anglicku či Írsku. Dokonca sa môže pochváliť, že varil v reštaurácii známeho britského michelinského kuchára Gordona Ramsayho.

„Po 13 rokoch som sa vrátil na Slovensko. Založil som si rodinu a vlastnú reštauráciu v Hrabovskej doline,“ hovorí o svojom kuchárskom príbehu šéfkuchár Miroslav Halam. Za štyri roky sa mu podarilo vybudovať stálu klientelu. Jedným zo zákazníkov bol aj Peter Šrobár, ktorý ho napokon oslovil do spoločného projektu. Ambícia vybudovať na Bystrickej ceste budovu, ktorá by spájala prácu s dobrým jedlom, sa napokon podarila. Kým jedna časť pod názvom Yellpoint ponúka dizajnové kancelárske priestory, druhá láka na kvalitné jedlo pod vedením skúseného šéfkuchára.

„Chceme prilákať nielen Ružomberčanov, ale aj pocestných, ktorí cestujú do aquaparkov či Tatier, aby po niekoľkohodinovej ceste prišli ochutnať našu vynikajúcu kuchyňu,“ hovorí Miroslav  Halam o vízii, ktorá sa napokon aj podarila naplniť.

Reštaurácia ponúka hosťom 62 miest v štýlovo zariadenom interiéri a ďalších 24 miest na letnej terase. Priestory dýchajú eleganciou a jemnosťou, dokonca môžu konkurovať tým, na ktoré sú zákazníci zvyknutí v omnoho väčších slovenských mestách. „Nehráme sa na luxusnú reštauráciu, sme otvorení pre každého,“ zdôrazňuje šéfkuchár Miroslav Halam. Jednou z výhod reštaurácie je bezbariérový prístup. K dispozícii sú aj detské stoličky a prebaľovací kútik.

Priestory reštaurácie: (Foto: Yellcuisine)

Kvalitné bistro za rozumné ceny

Zárukou dobrého jedla je najmä to, že je pripravované priamo v kuchyni. „Nič nekupujeme, sami si pečieme chlieb či vyrábame rezance, iné suroviny kupujeme od lokálnych dodávateľov,“ hovorí o výsade reštaurácie jej manažér Stanislav Priesol.

V Yellcuisine môžete ochutnať sezónne jedlá. V lete sú to najmä šaláty a ryby, v zime zase mäsové chuťovky. Reštaurácia je otvorená od ôsmej hodiny ráno. Práve vtedy je možné objednať si raňajkové menu. „Snažíme sa robiť zdravé raňajky. V ponuke máme napríklad avokádo na toaste s paradajkami či losos s vajíčkom a domácim chlebom, ktorý si upečieme každé ráno,“ vymenúva Miroslav Halam.

Od jedenástej hodiny prichádza na rad obedové menu. Hostia majú na výber dve hlavné jedlá aj týždňovú ponuku, pričom reštaurácia ponúka aj vegánsku polievku či vegánske hlavné jedlo. V priestoroch reštaurácie sa nachádza aj detský kútik, najmenších zabavia hračky aj obrazovka a vedľa vonkajšej terasy máme tak tiež vonkajšie ihrisko.

Po 14. hodine si môžu hostia poštekliť chuťové poháriky akýmkoľvek jedlom z ponuky. Yellcuisine vyrába vlastnú zmrzlinu aj sorbety, ktoré sú bezlaktózové. Ďalšou dominantou sú dezerty či rôzne druhy koktejlov.

Rodinné oslavy, eventy aj svadby

Spodnú časť využívajú návštevníci, ktorí sa zastavia za kvalitným jedlom na kratší čas. Poschodie je určené pre tých, ktorí chcú využiť priestory na kongresy, svadobné hostiny, oslavy či rodinné stretnutia.

Priestor je rozdelený na tri sály, ktoré nesú názov Malinné, Choč a Sidorovo. Najväčšia z nich má kapacitu 143 miest. Pre intímnejšie využitie a pre menšie skupinky hostí slúži salónik. Aj na poschodí majú hostia k dispozícii občerstvenie či terasu. „Výhodou všetkých priestorov je stropné chladenie a kúrenie, ktoré je aj v dnešnej dobe technológií vysoký nadštandard a jeho vysoký komfort ocenia užívatelia, hlavne v lete nakoľko tento systém je úplne neagresívny na dýchací aparát nášho nájomcu alebo hosťa,“ vysvetľuje investor Peter Šrobár.

„Veríme že týmto našim spoločným dielom na ktorom sa podieľali architektonické štúdio  DZ architekti, staviteľ  CIPI, s.r.o. a ďalší subdodávatelia sa podarilo priniesť na Bystrickú cestu zaujímavú dominantu, ktorá bude slúžiť všetkým občanom  Ružomberka a všetkým návštevníkom Liptova,“ doplnil na záver investor Peter Šrobár.

Titulná fotografia: priestory reštaurácie. Foto: Yellcuisine