V Ružomberku otvoria počas víkendu dve nové odberné miesta

Pribudli odberové miesta v Základnej škole Klačno aj v Základnej škole Sládkovičova. Nové odberové miesta sa tak počas víkendu pridajú k šiestim odberovým miestam, ktoré testujú počas pracovných aj víkendových dní v meste.

,,Mobilné odberové miesto na Klačne bude otvorené v sobotu v čase od 08:00 do 18:00 v Základnej škole Klačno a mobilné odberové miesto v Baničnom bude otvorené v sobotu v čase od 08:00 do 18:00 v Základnej škole Sládkovičova. Na testovanie v odberových miestach nebude nutné sa objednať,” informoval o tom hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo.

Prvý marcový víkend bude teda v Ružomberku realizované antigénové testovanie na ôsmych miestach.

Od pondelka 8. marca 2021 je okres Ružomberok zaradený podľa Covid automatu do IV. stupňa varovania, tzv. čierny okres. Pre občanov okresu to znamená povinnosť nosiť FFP2 respirátor aj v interiéri. Ďalej platí zákaz vychádzania, upravený je spôsob vyučovania v školách, zakázané sú hromadné podujatia, oslavy, večierky, svadby, kary, konzumácia alkoholu na verejnosti, návštevy v nemocniciach a DSS, profesionálny šport, väčšina rekreačného športu, lyžiarske strediská, fitnes, wellness, kúpanie v umelých vodných plochách, zatvorené sú múzeá, galérie, knižnice a ubytovacie zariadenia.

Ružomberok bude od budúceho týždňa čiernym okresom

Obchody, služby a nákupné centrá môžu ponúkať len základné tovary, reštaurácie ostávajú zatvorené až na okienkový výdaj v donášku a vo firmách je prikázaný home office pre každého, komu to charakter práce dovolí. Obrady (sobáš, krst, pohreb a pod.) môžu byť organizované len pri maximálne 6 účastníkoch (okrem pohrebu). Platnosť antigénového testu je 7 dní.

Zdroj: Tlačová správa mesta Ružomberok

Titulná fotografia: Juraj Brezáni

RK MAGAZÍN je nezávislý spravodajský portál, ktorý informuje o aktuálnom dianí v meste a okrese Ružomberok. Súkromné vydavateľstvo R PRESS vydávalo do konca roka 2022 aj mesačník RK MAGAZÍN, ktorý vychádzal v tlačenej podobe. Ponúkal čítanie magazínového typu o ľuďoch, udalostiach a zaujímavostiach v regióne dolného Liptova. Väčšinu článkov nájdete aj na webe rkmagazin.sk.