Po páde z vyhliadky v Kvačianskej doline zomrelo 16-ročné dievča

V pondelok 28. júna popoludní došlo na vyhliadke Malý Roháč k tragickému pádu. Turistka spadla do rokliny, okamžitá pomoc svedkov preto nebola možná. 

,,Turistka, po pošmyknutí a následnom páde do rokliny, ktorej hĺbka je približne 80-metrov, ostala ležať v toku rieky Kvačianka,” spresnila Horská záchranná služba na sociálnej sieti.

Spolu 8 profesionálnych záchranárov HZS z oblastného strediska Západné Tatry po ohlásení udalosti mierilo na miesto nehody zo základní v Žiarskej doline aj zo Zverovky. Ku postihnutej sa z prístupného miesta do exponovanej rokliny museli dostať za pomoci lanovej techniky. Do oblasti boli Operačným strediskom IZS vyslaní aj hasiči, ktorí postupovali korytom rieky, a zároveň aj príslušníci PZ.

Mladé dievča sa už záchraniť nepodarilo. Foto: Facebook

,,Napriek úsiliu všetkých zúčastnených zložiek sa život dievčaťa nepodarilo zachrániť. Telo nebohej bolo po nabalení za asistencie príslušníkov HaZZ exponovaným terénom lanovou technikou vytiahnuté záchranármi na chodník,” informovali záchranári.

Odtiaľ dievča transportovali záchranári do ústia doliny a odovzdali príslušníkom PZ. Okolnosťami nehody a jej príčinou sa ďalej bude zaoberať polícia.

Titulná fotografia: Horská záchranná služba počas zásahu. Foto: Facebook

Podporte kvalitný nezávislý obsah

Budeme vdační, ak nás podporíte kúpou dobrovoľného predplatného. Ďakujeme.

Podporiť

RK MAGAZÍN je nezávislý spravodajský portál, ktorý informuje o aktuálnom dianí v meste a okrese Ružomberok. Súkromné vydavateľstvo R PRESS vydávalo do konca roka 2022 aj mesačník RK MAGAZÍN, ktorý vychádzal v tlačenej podobe. Ponúkal čítanie magazínového typu o ľuďoch, udalostiach a zaujímavostiach v regióne dolného Liptova. Väčšinu článkov nájdete aj na webe rkmagazin.sk.