Ružomberok predĺžil sériu bez prehry. Z Pohronia si po remíze odváža bod 

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v 11. kole Fortuna ligy na pôde Pohronia 2:2. Ružomberčania mali síce počas väčšiny zápasu územnú prevahu, ale na víťaznú sériu nenadviazali a z ihriska posledného tímu tabuľky si tak odniesli iba bod.

Od úvodu zápasu boli aktívnejší hostia. Do prvej vážnejšej šance sa v 6. minúte dostal Martin Regáli, ktorý ale z vnútra pokutového územia minul svätyňu domáceho brankára Libora Hrdličku. O niekoľko minút skúsil šťastie spoza šestnástky hosťujúci Dalibor Takáč, z ktorého strelou si domáci brankár poradil a vyrazil ju na roh. Domáci sa prvýkrát o slovo prihlásili v 17. minúte, keď sa do zakončenia dostal útočník Miloš Lačný, ale hosťujúci brankár bol pozorný a vytesnil jeho strelu na rohový kop. 

V 32. minúte fauloval brankár Ivan Krajčírik domáceho Mallého pred šestnástkou, za čo si vyslúžil žltú kartu. Z následného priameho kopu sa exportnou strelou prezentoval Miloš Lačný a otvoril skóre zápasu – 1:0. Bývalý hráč Ružomberka zaznamenal štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne. Aktívnejších Ružomberčanov ale gól nepoložil na kolená a už o niekoľko sekúnd po inkasovaní mohli vyrovnať, ale Fabišov center skončil na konštrukcii Hrdličkovej brány. V 39. minúte sa už ale Ružomberčania tešili z vyrovnania. Po prieniku Martina Rymarenka sa presadil severo-macedónsky reprezentant Tihomir Kostadinov a vyrovnal na polčasových 1:1. 

Striedanie prinieslo želaný efekt 

Na začiatku druhého polčasu poslal tréner Ruže Peter Struhár do hry Adama Brenkusa namiesto Olivera Luterána a ako sa ukázalo, bolo to výborné rozhodnutie. V 55. minúte sa po prihrávke Kostadinova dostal do zakončenia Adam Brenkus, domácemu brankárovi nedal šancu a zvýšil na 1:2. Ružomberčania sa ale z vedenia príliš dlho neradovali. V 61. minúte po centri domáceho Ladjiho chyboval Lukáš Fabiš, čo dokonale využil domáci Cédric Badolo, ktorý nedal Krajčírikovi šancu a vyrovnal na 2:2. 

Ružomberčania sa po inkasovanom góle opäť vrhli do ofenzívy, ale dlhé minúty sa im nepodarilo ohroziť domáceho brankára. V 82. minúte sa do dobrej šance dostal Tomáš Bobček, ale jeho hlavička neskončila v sieti. Hostia mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu v 87. minúte, keď sa v skrumáži v domácej šestnástke snažili zakončiť Lukáš Kubiš aj striedajúci Štefan Gerec, ale obrana Pohronia zažehnala nebezpečenstvo. V úplnom závere, v 92. minúte, mal rozhodnutie na kopačke najlepší strelec Ruže Martin Regáli, ale na domáceho brankára nevyzrel.  

Struhára mrzeli nepremenené šance

Tréner Ružomberka Peter Struhár na pozápasovej tlačovej konferencii pochválil hráčov za predvedený výkon. „Začali sme veľmi dobre. Po inkasovanom góle sme vedeli zvýšiť obrátky a neustále sme dobíjali húževnatých domácich. Tí zvolili taktiku, že chcú aspoň bod, čo sa im podarilo.“

Ružomberského trénera mrzel fakt, že jeho mužstvo nepotvrdilo dominanciu v zápase troma získanými bodmi. „Po celý čas v druhom polčase sme mali dominanciu, no prišla nešťastná chyba a super vyrovnal. Mrzí ma, že to chalani nezlomili a nevyhrali. Škoda nepremenných príležitostí.“ 

Ružomberok si tak po remíze 2:2 upevnil tretie miesto v tabuľke Fortuna ligy. Ružomberčania sa v nasledujúcom kole predstavia v sobotu 23. októbra na pôde Senice. Najbližší domáci zápas odohrajú Struhárovi zverenci 30. októbra, keď sa im do cesty postaví Sereď. 

FK Pohronie – MFK Ružomberok 2:2 (1:1) 

Góly: 33. Lačný, 61. Badolo – 39. Kostadinov, 55. Brenkus. Rozhodovali: Kráľovič – Straka, Vass. ŽK: Krajčírik, Regáli (obaja Ružomberok), 316 divákov.

Pohronie: Hrdlička – Blahút, A. Štrba, Pajer, Kokovas (75. Záhumenský) – Lásik, M. Adamec (90+1. Horák) – Ladji (77. Ściślak), Badolo, Mazan – Lačný

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Mojžiš, J. Maslo, Madleňák – Luterán (46. Brenkus, 89. Múdry), Kochan – Kostadinov (85. Gerec), Takáč, Regáli – Rymarenko (64. Bobček)

Titulná fotografia: FK Pohronie/Facebook

Autor: Filip Kubáň

Podporte kvalitný nezávislý obsah

Budeme vdační, ak nás podporíte kúpou dobrovoľného predplatného. Ďakujeme.

Podporiť

RK MAGAZÍN je nezávislý spravodajský portál, ktorý informuje o aktuálnom dianí v meste a okrese Ružomberok. Súkromné vydavateľstvo R PRESS vydávalo do konca roka 2022 aj mesačník RK MAGAZÍN, ktorý vychádzal v tlačenej podobe. Ponúkal čítanie magazínového typu o ľuďoch, udalostiach a zaujímavostiach v regióne dolného Liptova. Väčšinu článkov nájdete aj na webe rkmagazin.sk.