Neznámy muž si ustlal v humne

Ilustračná fotografia. Zdroj: pexels.com
Mestská polícia počas uplynulých týždňov zaevidovala viaceré prípady s požívaním alkoholu na verejnosti, nález dokladov či prípad s mužom, ktorý prespal v cudzom humne.

Pitie alkoholu na verejnosti je zakázané

V sobotu 20. mája takmer dve hodiny po polnoci si príslušník Mestskej polície (MsP) v Ružomberku obsluhujúci kamerový systém všimol na Ulici Antona Bernoláka partiu mladých ľudí, ktorí sedeli na lavičke, rozprávali sa a požívali alkohol.

,,Išlo už o dospelé osoby z okresu Ružomberok. Tým, ktorým sa preukázalo požívanie alkoholu na verejnosti, policajti na mieste uložili blokové pokuty,“ informovala polícia.

Požívanie alkoholu na verejnosti riešili mestskí policajti aj vo štvrtok 26. mája. V podvečerných hodinách preverovali telefonické oznámenie, že na detskom ihrisku na Ulici Liptovská sedí väčšia partia mužov a popíjajú alkohol.

,,V čase príchodu hliadky už alkohol požíval len jeden z nich,“ uviedli policajti, ktorí mu za nerešpektovanie všeobecne záväzného nariadenia mesta o zákaze požívania alkoholických nápojov na verejnosti uložili pokutu v hornej hranici sadzby. Hliadka následne vyzvala opitých mužov, aby priestor ihriska opustili.

Po hádke prespal v cudzom humne

V stredu 25. mája o pol piatej nadránom preverovala hliadka Mestskej polície telefonické oznámenie na Ulici Jelence. ,,Majiteľka domu na uvedenej ulici v oznámení uviedla, že má doma na súkromnom pozemku cudzieho človeka,“ priblížil Roman Jankovič z MsP v Ružomberku.

Hliadka po príchode na adresu našla v hospodárskej budove spať neznámeho človeka, ktorým bol 30-ročný muž z obce v okrese Ružomberok. ,,Na otázku, čo robí na súkromnom pozemku hliadke odpovedal, že sa doma pohádal a chcel len niekde prespať. Využil, že bránička domu ani humno neboli zamknuté,“ uviedli policajti.

Majiteľka domu nechcela vo veci ďalej konať, požadovala len, aby muž opustil jej pozemok. Hliadka pri odchode majiteľku poučila, aby si zamykala bránu a zabezpečila aj hospodársku budovu.

Straty a nálezy

V stredu 25. mája preverovala hliadka Mestskej polície telefonické oznámenie z predajne potravín na Ulici Štefana Moyzesa, že si niekto v ich predajni zabudol peňaženku. ,,Hliadka po príchode na miesto zistila, že v peňaženke sa nachádza aj občiansky preukaz, ktorý patrí 53-ročnej zákazníčke,“ informovali mestskí policajti, ktorí následne nájdenú peňaženku prevzali a  odovzdali majiteľke.

Podobný prípad sa odohral aj v piatok 20. mája v nákupnom centre na Ulici Poľná. ,,V predajni potravín si tentokrát zabudla peňaženku s dokladmi 61-ročná pani,“ uviedla polícia.

V ten istý deň bol na útvare Mestskej polície odovzdaný aj mobilný telefón, ktorý patril 30-ročnej Ružomberčanke. Všetky nájdené veci policajti zaevidovali v knihe nájdených vecí a pretože sa podarilo zistiť majiteľov, tieto veci im odovzdali.

Zdroj: MsP v Ružomberku

 

Podporte kvalitný nezávislý obsah

Budeme vdační, ak nás podporíte kúpou dobrovoľného predplatného. Ďakujeme.

Podporiť

RK MAGAZÍN je nezávislý spravodajský portál, ktorý informuje o aktuálnom dianí v meste a okrese Ružomberok. Súkromné vydavateľstvo R PRESS vydávalo do konca roka 2022 aj mesačník RK MAGAZÍN, ktorý vychádzal v tlačenej podobe. Ponúkal čítanie magazínového typu o ľuďoch, udalostiach a zaujímavostiach v regióne dolného Liptova. Väčšinu článkov nájdete aj na webe rkmagazin.sk.