Drogová akcia v Ružomberku: Polícia obvinila 31- ročného Michala

Žilinskí policajti informovali v pondelok 31.mája o úspešnej drogovej akcii, počas ktorej zadržali mladého Ružomberčana. Zároveň bol na neho podaný návrh na vzatie do väzby.  

Policajti z odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku v spolupráci s pohotovostným policajným útvarom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vykonali v sobotu 29. mája policajnú akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti. Informovali o tom žilinskí policajti na sociálnej sieti.
,,Počas akcie policajti vykonali v okrese Ružomberok viaceré prehliadky iných priestorov, domovú prehliadku, osobnú prehliadku a pri ich výkone zaistili plastové vrecko s obsahom neznámej sušenej rastliny, dve vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky, 4 ks toboliek s obsahom neznámej látky a 4 ks tabletiek s obsahom neznámej látky,” konkretizuje polícia.
Zároveň informuje, že zaistené látky boli zaslané na kriminalistickú expertízu, pričom predbežným skúmaním časti zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o marihuanu v množstve, ktoré zodpovedá minimálne trom bežným jednotlivým dávkam drogy a pervitín v množstve, ktoré zodpovedná minimálne 918 bežným jednotlivým dávkam drogy.
,,Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku obvinil 31-ročného Michala z Ružomberka zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi,” informuje žilinská polícia.
Vyšetroval zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú podľa polície predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.
Titulná fotografia: Záber z drogovej akcie. Foto: Žilinská polícia/Facebook

Podporte kvalitný nezávislý obsah

Budeme vdační, ak nás podporíte kúpou dobrovoľného predplatného. Ďakujeme.

Podporiť

RK MAGAZÍN je nezávislý spravodajský portál, ktorý informuje o aktuálnom dianí v meste a okrese Ružomberok. Súkromné vydavateľstvo R PRESS vydávalo do konca roka 2022 aj mesačník RK MAGAZÍN, ktorý vychádzal v tlačenej podobe. Ponúkal čítanie magazínového typu o ľuďoch, udalostiach a zaujímavostiach v regióne dolného Liptova. Väčšinu článkov nájdete aj na webe rkmagazin.sk.