Hlavná cesta v Ružomberku prejde opravou   

Slovenská správa ciest pripravila rekonštrukciu takmer 2,7 kilometrového úseku. Práce budú stáť 746-tisíc eur.

Tento rok odštartovali veľkoplošné opravy ciest I. triedy. Rekonštrukciou v rámci projektu postupne prechádzajú vybrané vozovky vo všetkých krajoch.

Oprava čaká aj takmer 2,7 kilometrový úsek cesty 1/18 v Ružomberku. Pre RK Magazín to potvrdil Martin Guzi z komunikačného oddelenia Slovenskej správy ciest (SSC), v ktorej réžii rekonštrukcie prebiehajú.

Opravovať budú aj pri križovatke Mondi

Dodal, že ide o jednu stavbu s dvoma úsekmi. Jeden temer dvojkilometrový začína približne na moste pri Mondi pred križovatkou na Banskú Bystricu až po križovatku na Štiavničku.

Opravovať budú aj úsek od križovatky na Liskovú po začiatok letiska, meria necelých 700 metrov.

„Náklady predstavujú 746 tisíc eur s DPH,“ spresnil Guzi. Stavbu bude realizovať Združenie Cestné stavby LM a MBM.

Hlavná cesta v Ružomberku “trpí” aj pre stále nedokončený diaľničný úsek Hubová-Ivachnová. Autor: Jaroslav Moravčík.

Treba rátať s obmedzeniami

„Začiatok stavebných prác vzhľadom na potrebnú dĺžku realizácie a blížiace sa nevhodné klimatické podmienky predpokladáme v roku 2022, ako to umožnia klimatické podmienky,“ doplnil Guzi.

Práce majú podľa zmluvy trvať 75 dní. Vodiči budú musieť počas tohto obdobia počítať s obmedzeniami.

„Obmedzenia dopravy budú známe po schválení dočasného dopravného značenia cestným správnym orgánom (okresný úrad) a policajným zborom. Tieto náležitosti sú už v kompetencií zhotoviteľa. Predpokladáme realizáciu stavby s čiastočnými obmedzeniami, ktoré budú riadené buď cestnou signalizáciou alebo regulovčíkmi,“ uzavrel Martin Guzi.

Titulná fotografia: kolóny na hlavnom ťahu Ružomberka. Autor: Jaroslav Moravčík 

Podporte kvalitný nezávislý obsah

Budeme vdační, ak nás podporíte kúpou dobrovoľného predplatného. Ďakujeme.

Podporiť

RK MAGAZÍN je nezávislý spravodajský portál, ktorý informuje o aktuálnom dianí v meste a okrese Ružomberok. Súkromné vydavateľstvo R PRESS vydávalo do konca roka 2022 aj mesačník RK MAGAZÍN, ktorý vychádzal v tlačenej podobe. Ponúkal čítanie magazínového typu o ľuďoch, udalostiach a zaujímavostiach v regióne dolného Liptova. Väčšinu článkov nájdete aj na webe rkmagazin.sk.