Viktor Úradník pokračuje v Ružomberku

Viktor Úradník bude pôsobiť pod Čebraťom ďalšie štyri roky. Foto: MFK Ružomberok

Mladý perspektívny hráč podpísal zmluvu s aktuálnym vicemajstrom Slovenska do roku 2026. Slovenský reprezentant do 19 rokov je najlepším strelcom I. ligy staršieho dorastu.

Osemnásťročný stredopoliar urobil prvé futbalové kroky v Badíne. Následne pôsobil v Dukle Banská Bystrica, odkiaľ v roku 2019 prestúpil do Ružomberka. Viktor Úradník je v súčasnosti mládežníckym slovenským reprezentantom v kategórii do 19 rokov.

V uplynulej sezóne si na svoje konto pripísal tri štarty vo Fortuna lige. V aktuálnom ročníku doposiaľ zasiahol do jedného zápasu seniorského mužstva, keď nastúpil ako striedajúci hráč v 4. kole Slovnaft Cupu v Devínskej Novej Vsi, ktorý Liptáci vyhrali rozdielom triedy (3:0).

Ofenzívnemu záložníkovi, ktorý si oblieka dres ružomberskej „devätnástky“, sa v jesennej časti strelecky mimoriadne darilo. V 14-tich dueloch napol súperovu sieť 13-krát, čoho robí najlepším strelcom I. ligy staršieho dorastu. Počas jesene zaznamenal Viktor Úradník dva hetriky a to v súbojoch so Zlatými Moravcami a Dunajskou Stredou. „Ruža“ sa aj zásluhou jeho skvelých výkonov nachádza po jeseni na 2. mieste, keď na vedúci AS Trenčín stráca iba dva body.

Vicemajstra čaká náročná jar

O niečo viac starostí budú mať v jarnej časti Fortuna ligy futbalisti MFK Ružomberok. Tí sa po jeseni nachádzajú na 5. mieste so ziskom 24 bodov, keď v 18-tich dueloch zaknihovali päť výhier, štyri prehry a deväť remíz so skóre 21:19. Liptáci sa však musia mať na pozore, keďže siedma Banská Bystrica na nich stráca iba tri body.

Jarná časť najvyššej slovenskej súťaže štartuje 10. februára, pričom Ružomberok počas nej čakajú štyri duely. Prvé ligové stretnutie v novom roku odohrajú Liptáci 11. februára na domácom štadióne proti Michalovciam. Následne sa predstavia na pôde Trnavy (18. 2.). O týždeň na to čaká vicemajstra severoslovenské derby v Žiline (25. 2.). Základnú časť Fortuna ligy ukončia Ružomberčania domácim zápasom proti Dunajskej Strede (4. 3.).

Potom sa tabuľka rozdelí na dve polovice. Prvých šesť mužstiev si zahrá v skupine o titul, zvyšná šestica tímov si to „rozdá“ v boji o záchranu. Zverencov Petra Struhára tak čaká veľmi náročná jar, v ktorej budú s vysokou pravdepodobnosťou bojovať do posledného kola o účasť v skupine o titul.

Som študentom žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Najradšej sa zaujímam o šport, fotografovanie prírody a dianie v Ružomberku.