105 bodov na konte a ďalšia výhra Ružomberčaniek v Niké extralige

Ružomberské basketbalistky zvíťazili v sobotu 16.októbra na domácej palubovke proti basketbalistkám Popradu vysoko 105:48. 

Od úvodu húževnaté súperky z Popradu viedli krok s ružomberskými „žabkami“. Počas prvej štvrtiny dokonca Popradčanky viedli. Ružomberčankám sa podarilo v závere štvrtiny nepriaznivý stav otočiť a po prvej štvrtine svietilo na svetelnej tabuli skóre 16:13. 

V priebehu 2. štvrtiny už nápor Popradčaniek ustupoval a Ružomberčanky sa začali presadzovať v zápase a zvyšovať si bodový náskok. Uzavretá defenzíva domácich hráčok umožnila skórovať hráčkam BAMu v 2. štvrtine iba 9 bodov. Ružomberčanky zvýšili svoj náskok a do polčasovej prestávky išli s vedením o 28 bodov za stavu 50:22. 

Do 3. štvrtiny vstúpili opäť aktívnejšie domáce basketbalistky, ktoré strelili za sebou 8 bodov v slede pár minút, čo však nestačilo súperkám z Popradu na zdramatizovanie skóre, ktoré strelili iba 13 bodov. 

Ružomberčankám patrila aj 4. štvrtina, v ktorej bolo tiež na čo sa pozerať.  Efektivita v streľbe Ružomberčaniek bola stále na dobrej úrovni, čo im pomohlo presiahnuť métu 100 bodov v zápase. Po záverečnom hvizde svietilo na svetelnej tabuli skóre 105:48. 

Aj napriek pomalému rozbehu sa Ružomberčankám podarilo vysoko zvíťaziť proti Popradu. Už túto stredu čaká „žabky“ druhé kolo FIBA Eurocupu vo francúzskom Lyone. „Mali sme pomalý rozbeh do zápasu. Náš tréningový proces nebol štandardný, ale chceli sme aspoň niečo natrénovať, pretože už v pondelok odchádzame do Francúzska na zápas Európskeho pohára FIBA,“ povedal k zápasu hlavný tréner Suja.  

Veľa inkasovaných bodov na úkor Ružomberka je mínus, s ktorým budú musieť do budúcna Ružomberčanky popracovať, čo potvrdil aj Suja. „Po prvej štvrtine sme sa rozbehli, a potom to už bolo celkom fajn. Nie som však spokojný s obrannou fázou, bolo tam priveľa individuálnych chýb, ktoré musíme odstrániť. Nasadenie bolo dobré, ako aj intenzita a snaha o rýchly protiútok, za to musím moje zverenky pochváliť,” dokončil Suja. 

Titulná fotografia: Rudo Maškurica.

Podporte kvalitný nezávislý obsah

Budeme vdační, ak nás podporíte kúpou dobrovoľného predplatného. Ďakujeme.

Podporiť

Som študentom žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Okrem písania pre RK magazín, trénujem mládež vo futbale v mestskej časti Černová.