Do Ružomberka zavítala zima (fotoreportáž)

Veľa snehu, chladné dni a zasnežená okolitá príroda. To je doterajšia vizitka prvého zimného mesiaca v našich končinách. 

Intenzívne sneženie zo štvrtka (9. decembra) na piatok (10. decembra) prinieslo do Ružomberka a blízkeho okolia desiatky centimetrov snehu, z ktorého mali radosť predovšetkým deti.

Sneh v našich končinách vydrží ešte niekoľko dní. V utorok ráno síce môže teplomer ukazovať teplotu pod bodom mrazu, ale cez deň sa už oteplí do troch stupňov. Počas stredy sa už prejaví oteplenie, kvôli ktorému nastane v našej oblasti odmäk. Ešte horší scenár si počasie pripravilo na štvrtok. V tento deň hrozia v ružomberskom regióne dažďové prehánky, a ich vplyvom sa sneh začne výraznejšie topiť. 

Milovníci zimného počasia ale nemusia zúfať. Už počas piatka zavíta do našej oblasti ochladenie, ktoré ľudom pripomenie, že tohoročný december je zatiaľ vydarený. Do vianočných sviatkov je nateraz ďaleko, ale podľa posledných predpovedí meteorológov by tohtoročné Vianoce mohli po dlhej dobe pripomínať pravú zimu. 

Mnoho detí, ktoré už s veľkým očakávaním vyčkávajú na blížiace sa Vianoce, tak pravdepodobne prežije najkrajšie obdobie roka v počasí, ktoré bude pripomínať začiatok zimy. 

Na nasledujúcich snímkach sa môžete presvedčiť, že zima v ružomberskom okrese patrí doposiaľ k jedným z najlepších, akú mohli obyvatelia dolného Liptova zažiť počas posledného mesiaca v roku.  

 
 

 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 

Fotografie v texte: Filip Kubáň.

Podporte kvalitný nezávislý obsah

Budeme vdační, ak nás podporíte kúpou dobrovoľného predplatného. Ďakujeme.

Podporiť

Som študentom žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Najradšej sa zaujímam o šport, fotografovanie prírody a dianie v Ružomberku.