V Bešeňovej bude opäť horúco

Vodný park Bešeňová premení na divadelnú show plnú wellnessových predstavení. Hostiť bude Majstrovstvá Slovenska v saunových rituáloch. Počas troch dní sa predstavia rôzni súťažiaci, ale aj aktuálny majster sveta či finalisti z českej kvalifikácie.

Od štvrtka 18. mája do soboty 20. mája sa uskutoční 6. ročník Majstrovstiev Slovenska v saunových rituáloch. Toto wellness podujatie v sebe spája zdravotný benefit saunovania s prvkami divadelnej show. Vo Vodnom parku Bešeňová sa predstavia tí najlepší z najlepších, vrátane aktuálneho majstra sveta či finalistov z českej kvalifikácie.

Saunové rituály či ceremoniály naberajú na obľúbenosti nielen v zahraničí, ale aj u nás. Nejde o bežné saunovanie, ale o saunové divadlo s prvkami show. Sily si opäť zmerajú najlepší saunamasteri v Bešeňovej, ktorá je na Slovensku v tejto oblastí lídrom.

„Pre náš vodný park a tím zanietených ľudí okolo nášho prevádzkového riaditeľa je konanie Majstrovstiev Slovenska v saunových rituáloch veľký záväzok aj potvrdenie našich kvalít. Dokopy sa u nás predstaví desiatka najlepších saunamajstrov z celého Slovenska v kategórii jednotlivci a zabojujú aj štyri tímy. Verím, že je to pre návštevníkov tá najlepšia pozvánka do Bešeňovej,“ povedal Marek Hollý, riaditeľ marketingu Vodného parku Bešeňová.

Porotcovia budú hodnotiť najmä profesionalitu či kreativitu

Prví dvaja z kategórie single a dva tímy postúpia priamo na majstrovstvá sveta Aufguss v Nemecku. Tretie miesto získa priamy postup do semifinále majstrovstiev sveta, ktoré sa uskutočnia začiatkom septembra v Nórsku.

„Liptov je známy vďaka svojej bohatej ponuke termálnych prameňov a zároveň tu máme aj dva najväčšie vodné parky Slovenska, ktoré regiónu robia dobré meno doma aj v zahraničí. Profesionálna medzinárodná porota, ktorá nás navštívi, bude hodnotiť počas majstrovstiev najmä profesionalitu, kreativitu, prevedenie procedúry, samotnú aromaterapiu, ako aj spracovanie a predvedenie príbehu, tiež kostýmy, emócie, dôležitá je aj technika práce so saunovým uterákom, prvky show a iné. Určite sa bude načo pozerať,“ navnadila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Pomyselnou čerešničkou na torte bude účasť aktuálneho majstra sveta v saunových rituáloch Macieka Piczuru z Poľska, ako aj finalistov českej kvalifikácie Marka BaďuruAdély Červenej. Severské metličkové procedúry zas odprezentuje Dominik Žitný.

Počas každého rituálu skúsený saunamaster polieva lávové kamene vodou, následne používa ľadovú drť s prídavkom 100% prírodných esenciálnych olejov na aromatizáciu a dezinfekciu sauny. Potom za použitia rôznych trikov rozháňa horúci vzduch saunovým uterákom, vejárom alebo vlajkou, čím výrazne zefektívni saunovanie. Prostredníctvom divadelných prvkov a rekvizít zároveň odprezentuje návštevníkom príbeh v zvolenej téme.

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) REGION LIPTOV financuje Majstrovská Slovenska v saunových rituáloch aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 8 500 eur.

Majstrovstvá Slovenska v saunových rituáloch na Liptove

Zdroj: TS OOCR REGION LIPTOV

Podporte kvalitný nezávislý obsah

Budeme vdační, ak nás podporíte kúpou dobrovoľného predplatného. Ďakujeme.

Podporiť

RK MAGAZÍN je nezávislý spravodajský portál, ktorý informuje o aktuálnom dianí v meste a okrese Ružomberok. Súkromné vydavateľstvo R PRESS vydávalo do konca roka 2022 aj mesačník RK MAGAZÍN, ktorý vychádzal v tlačenej podobe. Ponúkal čítanie magazínového typu o ľuďoch, udalostiach a zaujímavostiach v regióne dolného Liptova. Väčšinu článkov nájdete aj na webe rkmagazin.sk.