V pondelok 5. júna sa uskutočnil 1. ročník súťaže vo varení bryndzových halušiek v Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Michalovciach. Súťaže sa zúčastnili aj žiaci Michal Halama a Dominik Kudlička z druhého ročníka Spojenej školy v Ružomberku pod vedením majstra odborného výcviku Mgr. Pavla Nováka.
Kuchárske sily si zmerali žiaci študijného odboru kuchár a hotelová akadémia z Michaloviec, Spišskej Novej Vsi, z Pribeníka a Prakoviec.
Najchutnejšie bryndzové halušky sú z Liptova
Súťažiaci mali pripraviť bryndzové halušky podľa vlastných receptov, pričom mohli využiť získané odborné vedomosti a praktické zručnosti, ktoré nadobudli počas štúdia. Každé družstvo pripravilo päť porcií bryndzových halušiek. Porote najviac chutili bryndzové halušky od Michala a Dominika, vďaka čomu získali prvé miesto.
,,Aj napriek technickým problémom s častým výpadkom elektrickej energie, ktoré nás sprevádzali, obsadili sme krásne 1. miesto, čím sme dokázali, že bryndzové halušky sa najlepšie varia na Liptove,“ uvádzajú na webovej stránke Spojenej školy v Ružomberku.
Hodnotiacu komisiu tvorili predseda Košického zväzu kuchárov a cukrárov Marián Pšak, predseda Tatranského zväzu kuchárov a cukrárov Ján Eližer a majster odborného výcviku Juraj Balombini, ktorí rozhodli o víťazoch.
Súčasťou súťaže bolo tiež pripraviť reštauračný stôl v ľudovom štýle pre štyri osoby. V závere žiakov vyhodnotili a ocenili spoločne aj so svojimi pedagógmi, ktorí im v príprave pomáhali.
Fotogaléria
Zdroj: Spojená škola v Ružomberku
Podporte kvalitný nezávislý obsah
Budeme vdační, ak nás podporíte kúpou dobrovoľného predplatného. Ďakujeme.